"Papucsállatkák", avagy a drob metamorfózisa

2012-04-18

sponsored links


Megmaradt egy része a húsvétra készített csirkepástétomnak (meg a gombás-csirkés fasírtnak is), s mivel már untuk is, és tönkre is ment volna, ha nem esszük meg, mást eszeltem ki. "Papucsállatkákat" sütöttem belõle. A forma ötletadója a barátnõm hasonló formájú kis sós papucskái voltak, csak õ más töltelékkel készítette. Természetesen, nem adódik minden háznál pontosan ilyen maradék, de pörkölt vagy paprikás, sült máj vagy sült hús biztos, hogy minden háztartásnál akad, azt pedig csak le kell darálni, 1 tojással összekeverni, és már kész is a finom töltelék. Melegen, langyosan és hidegen egyaránt finom, nálunk langyosan ment a leginkább. Még a lányok is benyomtak vagy tízet-tízet vacsorára. Amúgy ez hatalmas adag, kb. 100 db lesz belõle, a tésztát és a tölteléket is nyugodtan lehet felezni az igények szerint.

"Papucsállatkák"

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojás, 4 evõkanál tejföl, 2 kávéskanál só, 2 csapott teáskanál szódabikarbóna, néhány evõkanál tej; a töltelékhez: kb. 25 dkg csirkepástétom (vagy maradék máj, hús), 1 ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/04/p...

sponsored links

Keres?s